Sus

Chirurgie dento-alveolara

Cabinetul nostru vă pune la dispoziție manopere de chirurgie dento-alveolară, începând cu cea mai simplă, extracția dentară, până la manopere mai complexe: odontectomie (extracția dinților incluși), rezecție apicală, regularizare de creastă alveolară. Aceste manopere chirurgicale sunt efectuate sub anestezie loco-regională, în cabinetul nostru.

Chirurgie dento-alveolara

Extracția dentară, este soluția la care se apelează în cazul în care dintele nu mai poate fi recuperat prin proceduri standard.

Molarii de minte, uneori și caninii, nu au suficient spațiu pe arcadă pentru a erupe, astfel rămân incluși. Aceștia rămân sub țesutul gingival și nu mai erup din acuza altor dinți sau a osului. Incluzia dentară poate fi însoțită de inflamație și durere. Dacă se constată în urma examenului radiologic că nu mai există posibilitatea ca aceștia să erupă în poziție normală, se folosește odontectomia (extracția dinților incluși).

Rezecția aplicală constă în îndepărtarea granulomului apical (infecția de la nivelul rădăcinii dintelui) și a unei porțiuni din rădăcina dintelui. Această metodă permite salvarea dintelui infectat.

Regularizarea crestei alveolare presupune netezirea stratului osos, denivelat în urma extracțiilor. Această tehnică se folosește în vederea obținerii unui câmp protetic optim protezărilor ulterioare.