Sus

Implantologie

Implantul, este soluția conservatoare pentru a înlocui un dinte absent. Implantul este o „rădăcină” artificială implantată în osul maxilar sau mandibular.

Implantologie

În general, orice persoană căreia îi lipsește un dinte, sau mai mulți, poate beneficia de terapie implantară și ulterior de restructurări protetice pe implante dentare. Principalele limite sunt date de cantitatea și calitatea osului receptor, poziția sinusului maxilar sau a unor vase de sânge și nervi, sau de cauze legate de starea generală a organismului (pacientul este în creștere sau suferă de boli cronice, ca diabetul, afecțiuni ale sângelui, țesutului osos, etc).

Implantologie

Implantul dentar este un „șurub„ de titan, biocompatibil care servește drept stâlp pentru înlocuirea dintelui absent. Plasarea implantului dentar se face după ce locul extracției s-a vindecat sau imediat după extracție. Aplicarea implantului se realizează sub anestezie locală și nu veți simți nimic în timpul intervenției. După ce implantul este inserat în os, se acoperă cu gingie prin sutură. Urmează perioada de așteptare, în care implantul dentar face legătura cu osul, perioada de osteointegrare, cuprinsă între 3 și 6 luni. Apoi este atașat bontul protetic. Din acest moment protezarea prin coroane, punți sau proteze mai necesită câteva ședințe.