Sus

Protetica

Tratamentul protetic, constă în înlocuirea dinților absenți, dar și restructurarea coroanelor dentare afectate de procese carioase, fisuri sau fracturi dentare.

Coroane si punti dentare

Coroanele și punțile dentare, sunt lucrări protetice fixe (cimentate). Coroana dentară se folosește pentru acoperirea completă (după șlefuirea dintelui) a unui dinte deteriorat sau a unui dinte stâlp folosit ca și componentă a unei punți dentare. Pe lângă susținerea dintelui, coroana de acoperire are și rol estetic, de corectare a formei sau alinierii dintelui. Coroana de acoperire se poate atașa și la un implant dentar, dându-i forma și structura funcțională a unui dinte natural. Culoarea coroanelor din compozit, ceramică și zirconiu se alege în fucție de culoarea dinților naturali. Coroanele și punțile dentare vor fi igienizate prin periajul dentar zilnic.

Coroane si punti dentare

Dacă pacientul pierde un număr mare de dinți și nu există posibilitatea aplicării punților dentare, se va alege varianta cu protezare mobilă (proteză dentară), care trebuie îndepărtată zilnic și igienizată corespunzător. Protezele dentare pot fi totale sau parțiale, în funcție de numărul dinților absenți. Protezele pot avea bazarigidă din acrilat sau elastică, confecționată din suport flexiplast. Protezele cu bază acrilică pot fi totale sau parțiale, iar cele elastice doar parțiale.

Coroane si punti dentare Coroane si punti dentare

Cabinetul nostru vă pune la dispoziție cele mai variate și moderne tipuri de lucrări protetice: coroane ceramice, punți fixe ceramice, coroane zirconiu, proteze elastice.